Διεύθυνση Μπαϊρακτάρη 4 Αθήνα, 11526
Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210-6911011 / 6972097339
Ωράριο κατόπιν ραντεβού - ΔΕΥ-ΠΑΡ: 17:00-21:00 ΤΕΤ:10:00-14:00

Οδοντικα Εμφυτευματα

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών?

Η μόνιμη λύση στην απώλεια δοντιών

Χάνοντας ένα ή περισσότερα από τα δόντια σας ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων που έχουν άμεσες φυσικές και αισθητικές συνέπειες.

  • Βελτίωση στην αισθητική
  • Αποφυγή χάσιμο του οστού
  • Δεν χρειάζονται έξτρα φροντίδα
  • Σταθερή και ασφαλή εφαρμογή
  • Χωρίς προσοχή στη μάσηση
  • Μπορούν να αλλάξουν
  • Μόνιμη Λύση
  • Βελτίωση στο μάσημα
  • Φυσικό αποτέλεσμα

Εμφυτεύματα δοντιών:Η εξαίρετη λύση στο πρόβλημα σας!

Χάνοντας ένα ή περισσότερα από τα δόντια σας ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων που έχουν άμεσες φυσικές και αισθητικές συνέπειες. Το πιο προφανές είναι το κενό που φαίνεται μεταξύ των δοντιών όταν χαμογελάτε. Λιγότερο φανερή είναι η κακή λειτουργία της μάσησης με αποτέλεσμα να αρχίσει ο περιορισμός στην επιλογή ορισμένων τροφών. Ενώ τα παραπάνω που προκύπτουν είναι οπωσδήποτε σοβαρά προβλήματα, υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο που δεν φαίνεται: η απώλεια του οστού.
Χωρίς το δόντι να υποκινεί τη λειτουργία της γνάθου, το οστό που βρίσκεται από κάτω θα αρχίσει σταδιακά να ατροφεί, κατά την ίδια έννοια που ένας μυς κάτω από τον ορθοπεδικό γύψο γίνει αδύναμος και μικρότερος. Αφού τα οστά του προσώπου υποστηρίζουν το δέρμα και τους μυς, χάνοντας οστική μάζα το πρόσωπο εμφανίζεται πρόωρα γερασμένο. Τα καλά νέα είναι ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα προσφέρουν μόνιμη λύση στον τερματισμό του φαινομένου της απώλειας οστού.

Τεχνικές αντικατάστασης των δοντιών

Παραδοσιακές τεχνικές αντικατάστασης των δοντιών όπως στεφάνη και γέφυρα, ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες μπορούν να καλύψουν βραχυχρόνια το αισθητικό πρόβλημα, δεν προσφέρουν όμως τίποτα για να σταματήσει η απώλεια του οστού. Επίσης η στεφάνη ή η γέφυρα προυποθέτουν τρόχισμα ενός ή και περισσότερων δοντιών, που μπορεί να τα εκθέσει σε μεγαλύτερους κινδύνους. Αν τα τροχισμένα δόντια που χρησιμεύουν σαν στηρίγματα αποτύχουν στο ρόλο αυτό, τότε περισσότερα υγιή δόντια πρέπει να θυσιαστούν για να χρησιμεύσουν με τη σειρά τους σαν στηρίγματα. Παρ΄όλα αυτά η απώλεια του οστού συνεχίζεται κάτω από τη γέφυρα.
Με τα εμφυτεύματα, τα υγιή δόντια μένουν ανέπαφα. Τα οδοντικά εμφυτεύματα, όπως ακριβώς και τα φυσικά δόντια, μεταδίδουν τις δυνάμεις μάσησης στη γνάθο, περιορίζοντας έτσι την απώλεια οστού. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα τα οδοντικά εμφυτεύματα θεωρούνται ως η πλέον ενδεδειγμένη θεραπευτική λύση για την αντικατάσταση χαμένων δοντιών.

Το  εμφύτευμα και η ενσωμάτωση του

Οδοντικά εμφυτεύματα από τιτάνιο έχουν εκτενώς τοποθετηθεί από τη δεκαετία του 70. Το τιτάνιο ως υλικό έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ελαφρύ, ισχυρό και βιοσυμβατό, δεν  απορρίπτεται δηλαδή από τον οργανισμό μας. Εξ΄άλλου είναι το πλέον ευρέως χρησιμοποιούμενο μέταλλο στις ορθοπεδικές αποκαταστάσεις. Τα περισσότερα εμφυτεύματα σήμερα είναι εξέλιξη αυτού του τύπου, οστεοενσωματούμενα στη γνάθο, όπου τοποθετούνται με μια τελείως ανώδυνη διαδικασία, για να αποτελέσουν στήριγμα για μιας ειδικής κατασκευής στεφάνη δοντιού. Όταν η στεφάνη τοποθετηθεί στη θέση της, δεν διακρίνεται καμία διαφορά από ένα φυσικό δόντι.

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης 

Η θεραπεία με εμφυτεύματα διαιρείται σε 4 στάδια: σχέδιο θεραπείας, τοποθέτηση του εμφυτεύματος, τοποθέτηση της στεφάνης, διατήρηση στοματικής υγιεινής. Για να καθοριστεί ο τρόπος και το σημείο που θα τοποθετηθεί κάθε εμφύτευμα συνήθως απαιτείται μια ειδικού τύπου ακτινογραφία. Σε κάποιες πιο σύνθετες περιπτώσεις προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα το σημείο εισαγωγής του εμφυτεύματος, απαιτείται η χρήση μοσχεύματος.
Μετά τα παραπάνω, το εμφύτευμα τοποθετείται στο οστούν της γνάθου μέσα από μια επέμβαση ακριβείας, σύντομη και ανώδυνη ενώ πρέπει να αφεθεί ικανός χρόνος για επούλωση και οστεοενσωμάτωση, πριν από την τοποθέτηση της μόνιμης στεφάνης.
Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να τοποθετηθεί μια προσωρινή στεφάνη την ίδια μέρα της επέμβασης. Η τελική όμως στεφάνη τοποθετείται συνήθως 3-6 μήνες μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.
Η καλή στοματική υγιεινή παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στη μακροπρόθεσμη επιτυχία των εμφυτευμάτων. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο βουρτσίσματος και την χρήση οδοντικού νήματος. Δίνοντας την κατάλληλη προσοχή, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορεί να έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Στις σπάνιες περιπτώσεις που τα εμφυτεύματα παύσουν να λειτουργούν σωστά, ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει την κατάλληλη μέθοδο αποκατάστασης του προβλήματος.

Ποιο είναι το κόστος για θεραπεία με χρήση εμφυτευμάτων

Οπωσδήποτε το κόστος κυμαίνεται με βάση την πολυπλοκότητακαι την δυσκολία της χειρουργικής διαδικασίας.