Διεύθυνση Μπαϊρακτάρη 4 Αθήνα, 11526
Τηλέφωνο Επικοινωνίας - 210-6911011 / 6972097339
Ωράριο κατόπιν ραντεβού - ΔΕΥ-ΠΑΡ: 17:00-21:00 ΤΕΤ:10:00-14:00

Στοματικη υγιεινη

Στοματική υγιεινή

Τρείς σημαντικότεροι παράγοντες

Η καλή στοματική υγιεινή σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο αποτελούν τους τρείς σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Στοματική υγιεινή

Σωστή διατροφή

Τακτικές επισκέψεις

Μέθοδοι Στοματικής Υγιεινής

Υπάρχει στην αγορά πληθώρα προϊόντων. Ο οδοντίατρος θα εκτιμήσει τις ανάγκες και θα συμβουλεύσει ποιές μέθοδοι και ποιά προϊόντα απαιτούνται. Οι κύριες μέθοδοι είναι:

Βούρτσισμα των δοντιών

Ο μηχανικός καθαρισμός των δοντιών με την οδοντόβουρτσα είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας και των υπολειμμάτων των τροφών. Το σημαντικότερο έργο επιτελείται από τη μηχανική δράση της οδοντόβουρτσας. Για αυτό πρέπει να φροντίζουμε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλάζοντας την τακτικά κάθε 3-4 μήνες. Η οδοντόκρεμα βοηθά στον καθαρισμό προσφέροντας επιπλέον συστατικά όπως φθόριο και αντιμικροβιακούς παράγοντες. 

Οδοντικό νήμα

Ολοκληρώνει τον καθαρισμό εισχωρώντας στα σημεία ανάμεσα στα δόντια και κάτω από τη γραμμή των ούλων.

Συμπληρωματικά χρησιμοποιούνται επίσης:

Βουρτσάκια μεσοδοντίων

Πρόκειται για ειδικά μικρά βουρτσάκια που χρησιμοποιούνται εναλλακτικά του νήματος για τον καθαρισμό των μεσοδοντίων διαστημάτων (ανάμεσα στα δόντια) αλλά και σε ασθενείς με γέφυρες για τον καθαρισμό κάτω από αυτές

Στοματικά Διαλύματα

Αποτελούν συμπληρωματικά μέσα στοματικής υγιεινής και χρησιμοποιούνται μετά την ολοκλήρωση του βουρτσίσματος. Η χρήση τους σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστά το βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση οδοντικού νήματος.